Mainos
Mainos

Maahanmuuttajia runsaasti ehdolla kunnallisvaaleissa

Puolueet ovat saaneet huokuteltua runsaasti maahanmuuttajia kunnallisvaaliehdokkaikseen. Viime kunnallisvaaleissa vuonna 2004 maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita oli kaikkiaan yli 400 ja oikeusministeriön mukaan heitä on nyt suunnilleen saman verran.

Maahanmuuttajaehdokkaita löytyy myös tasaisesti eri puolueista, kertoo erikoistutkija Niklas Wilhelmson oikeusministeriöstä.

- Maahanmuuttajaehdokkaita on SDP:llä, vasemmistoliitolla, kristillisdemokraateilla, RKP:llä, vihreillä, kokoomuksella ja keskustalla.

Wilhelmsonin mukaan maahanmuuttajien puoluevalintoihin vaikuttavat samanlaiset syyt kuin valtaväestönkin poliittisiin kantoihin.

- Monet heistä ovat sanoneet, että eiväthän he ole ainoastaan maahanmuuttajia vaan he ovat kiinnostuneita paljon monista muistakin asioista ja sen perusteella he myös valitsevat puolueensa.

Vaikka maahanmuuttajaehdokkaiden määrä on pysynyt ennallaan, on äänestysprosentti tässä väestöryhmässä pudonnut rajusti. Viime kunnallisvaaleissa äänestysaktiivisuus oli 15 prosenttia, kun se vielä vuoden 1992 kunnallisvaaleissa oli 40 prosenttia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot