Mainos
Mainos

Maahanmuuttajien erityistuella kysyntää

Maahanmuuttajan erityistukea koskeva laki astuu voimaan tänään. Yli 2000 iäkästä tai työkyvytöntä maahanmuuttajaa on jo jättänyt Kelaan tukihakemuksen.

Maahanmuuttajan erityistuki on uusi taloudellinen tukimuoto. Erityistukea voi saada 65 vuotta täyttänyt tai työkyvytön 16-64 -vuotias maahanmuuttaja. Tuen saaminen ei edellytä Suomen kansalaisuutta, mutta tuensaajan on oltava asunut Suomessa vähintään viisi vuotta.

Lain valmisteluvaiheessa arvioitiin, että Kelan erityistukiasiakkaaksi siirtyy kunnallisen toimeentulotuen piiristä noin 3 700 ikääntynyttä tai työkyvytöntä maahanmuuttajaa. Inkerinsuomalaiset paluumuuttajat ovat suurin ryhmä, jota uudistus koskee.

Kelan toimistot ovat vastaanottaneet tukihakemuksia heinäkuun alusta lähtien. Syyskuun loppuun mennessä koko maassa on laitettu vireille 2189 hakemusta, joista on jo ratkaistu 1149. Eniten hakemuksia on jätetty Helsingissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme