Mainos
Mainos

Maahanmuuttajien liikuntaharrastuksiin aluehallintovirastoilta miljoona euroa – erityiskohderyhminä naiset ja tytöt

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet noin 1,2 miljoonaa euroa kehittämisavustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla.

Valtionavustusta myönnettiin kaikkiaan 43 hankkeelle. Avustettujen hankkeiden kustannusarviot olivat yhteensä noin 2,2 miljoonaa euroa.

Aluehallintovirastosta kerrotaan, että avustuksen saajina ovat kunnat sekä vastaanottokeskustoiminnan järjestäjät, jotka kehittävät maahanmuuttajille liikuntamahdollisuuksia yhteistyössä eri liikuntapalveluiden tuottajien ja liikuntajärjestöjen kanssa.

Kehittämisavustus on tarkoitettu monikulttuuriseen lasten ja nuorten liikuntaan, perheliikuntaan, aikuisten terveyttä edistävään liikuntaan sekä edellytysten luomiseen urheilu- ja liikuntaseurojen monikulttuuriseen liikuntaan.

Erityiskohderyhmänä ovat naiset ja tytöt sekä muut vaikeimmin tavoitettavat maahanmuuttajaryhmät. Kehittämisavun tarkoituksena on tukea liikuntalain ja kotoutumislain toimeenpanoa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme