Mainos
Mainos

Maahanmuuttajien täydennyskoulutuksen tulevaisuus huolettaa

Tänään kymmenen maahanmuuttajataustaista opettajaa on valmistunut opinto-ohjaajaksi Jyväskylän yliopistosta.

Turun työvoimatoimisto on saanut hyviä kokemuksia korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien täydennyskoulutuksesta. Työvoimatoimiston hallinnoimassa Specima-projektissa koulutettuja maahanmuuttajia on pätevöitetty toimimaan muun muassa lääkäreinä, farmaseutteina ja hammaslääkäreinä. He ovat työllistyneet hyvin.

Projektin vetäjät ovat kuitenkin huolissaan, miten maahanmuuttajien täydennyskoulutukselle käy, kun lähes seitsemän vuotta jatkunut projekti päättyy elokuussa. Työministeriön lakkauttaminen ja maahanmuuttoasioiden keskittyminen sisäministeriön alaisuuteen arveluttaa.

- Uhkana tässä prosessissa on hyvän kotoutumisen ja työllistymisen välisen yhteyden katkeaminen, projektipäällikkö Hannu-Pekka Huttunen pelkää.

Tänään kymmenen projektiin osallistunutta maahanmuuttajataustaista opettajaa sai opinto-ohjaajan pätevyyden Jyväskylän yliopistosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot