Mainos
Mainos

Maahanmuuttajille hammaslääkärikoulutusta Turussa

Turun yliopistossa on alkanut EU:n ulkopuolella hammaslääkärin koulutuksen saaneiden maahanmuuttajien pätevöittämiskoulutus. Tavoitteena on täydentää maahanmuuttajien valmiuksia niin, että he voivat toimia hammaslääkäreinä Suomessa. Koulutuksella pyritään parantamaan hammaslääkäripulaa terveyskeskuksissa erityisesti ruuhka-Suomen ulkopuolella.

Koulutukseen haki 38 henkilöä, joista 15 valittiin. Yksi valintakriteeri oli riittävä kielitaito, sillä opetus tapahtuu suomeksi. Puolet kurssilaisista on kotoisin entisen Neuvostoliiton alueelta. Mukana on myös Boliviasta, Japanista, Irakista ja Mongoliasta muuttaneita hammaslääkäreitä.

Koulutus kestää korkeintaan vuoden. Kesto ja sisältö vaihtelevat koulutettavien tarpeiden mukaan. Valmiudet testataan pätevöitymiskuulustelussa. Ammatinharjoittamisoikeudesta päättää Terveydenhuollon oikeusturvakeskus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme