Mainos
Mainos

Maahanmuuttovirasto sormenjälkirekisterin kannalla

Maahanmuuttovirasto pitää sormenjälkirekisterin perustamista aiheellisena. Viraston mukaan Suomeen saapui viime vuonna yli tuhat ulkomaalaista, joiden henkilöllisyyttä ei voitu varmistaa. Virasto uskoo, että rekisterillä voitaisiin ehkäistä henkilöllisyyteen liittyviä väärinkäytöksiä.

Viraston lausunto liittyy lakiehdotukseen, joka sallisi passeihin liitettävien sormenjälkien keräämisen kansalliseen tietokantaan. Esityksestä on saapunut sisäministeriöön vasta muutamia lausuntoja.

Lakia valmistellut työryhmä ei ole ollut yksimielinen esityksestä, joka lähti lausuntokierrokselle viime kuussa. Myös lausuntoihin on myönnetty lisäaikaa, esimerkiksi oikeusministeriölle ensi keskiviikkoon asti.

Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Ilari Hannula ei ole aiemmassa lausumassaan pitänyt hyvänä ehdotuksena sitä, että poliisi voisi hyödyntää rekisteriä rikosten esitutkinnassa. Hänen mielestään tavallisia kansalaisia kohdeltaisiin tällöin kuin rikoksesta epäiltyjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme