Mainos
Mainos

Maahanmuuttovirastolle kaavaillaan lisää tehtäviä

Maahanmuuttovirasto saattaa vastaisuudessa hoitaa nykyistä suuremman osan maahanmuuttoon liittyvistä tehtävistä.

Selvitysmiehen tuore raportti ehdottaa, että virastoon keskitettäisiin nykyistä enemmän maahanmuuttoon liittyvien tehtävien toimeenpanoa ja valvontaa.

Käytännössä virasto voisi vastata turvapaikanhakijoiden vastaanotosta ja sijoittamisesta ja ohjata heidän kotouttamistaan. Maahanmuuttovirasto vastaisi myös viisumiasioista ja etnisestä tasa-arvosta. Myös työ- ja oleskelulupahakemukset voitaisiin ratkaista nykyistä nopeammin.

Selvitysmies ehdottaa käyttöön järjestelmää, joka lyhentäisi käsittelyaikoja jopa viikkoon. Tämä helpottaisi työn vuoksi muuttavien tuloa Suomeen.

Ehdotukset sisältyvät raporttiin, jonka selvitysmies Ole Norrback luovutti maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsille (r.) tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot