Mainos
Mainos

Maaherrojen virat lakkautetaan

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen mukaan poliittisesti valituille maaherroille ei ole tarvetta.

Maaherrojen virat aiotaan lakkauttaa aluehallintoremontin yhteydessä. Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan Suomessa ei ole jatkossa tarvetta poliittisin perustein valituille maaherroille.

Kiviniemi sanoo Kalevan haastettelussa, että lääninhallituksissa on tehtäviä, jotka pitää hoitaa jatkossakin. Hallitusohjelman mukaan nykymuotoisen lääninhallinnon tehtävät aiotaan kuitenkin järjestää uudelleen.

Aluehallinnon uudistuksen tarkoituksena on karsia lääninhallitusten, työvoima- ja elinkeinokeskusten, muiden piirihallintoviranomaisten sekä maakuntien liittojen päällekkäisiä toimintoja, täsmentää niiden välistä työnjakoa ja vähentää hallintoviranomaisten määrää.

Uudistusta valmisteleva työryhmä on tarkoitus asettaa ennen kesää. Lakimuutokset pyritään antamaan eduskunnalle vuonna 2010.

Manner-Suomen nykyisten maaherrojen viisivuotiset virkakaudet päättyvät vuonna 2008. Maaherroja ovat Pirjo Ala-Kapee, Anneli Taina, Rauno Saari, Eino Siuruainen ja Hannele Pokka.

Ahvenanmaan maaherran Peter Lindbäckin virkakausi päättyy maaliskuun lopussa vuonna 2015.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme