Mainos
Mainos

Maailman aids -päivää vietetään tänään

Tänään vietetään Maailman aids -päivää. Tämän vuoden kansainvälisenä teemana on johtajuus, jolla tarkoitetaan valtioiden ja viranomaisten sitoutumista hiv:n vastaiseen työhön sekä kansalaisten vastuullista toimintaa uusien tartuntojen ehkäisemiseksi. Maailman aids -päivän teemana Suomessa on hiv:n puheeksi ottaminen.

Maailman aids -päivän toimikuntaan kuuluvat järjestöt pyrkivät vaikuttamaan kansalaisten asenteisiin hiv-epidemian ehkäisemiseksi ja hiv-positiivisiin kohdistuvan syrjinnän vähentämiseksi.

- Noin puolet kaikista hiv-tartunnoista on 15-24 -vuotiailla nuorilla. Nuorten naisten osuus hiv-tartunnan saaneista on kasvussa ja onkin erittäin tärkeää, että ennaltaehkäiseviä toimia suunnataan juuri heille, sanoo Väestöliiton kansainvälisen kehityksen projektikoordinaattori Marina Wetzer-Karlsson.

Ensimmäinen maailmanlaajuinen aids-päivä järjestettiin vuonna 1988. Maailman aids-päivä perustettiin lisäämään väestön tietoisuutta hiv-epidemian ehkäisystä sekä vähentämään aidsiin liittyviä ennakkoluuloja ja hiv-tartunnan saaneiden syrjintää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot