Mainos
Mainos

Maailman lintupäivät Suomessa syysmuuttojen alla

Maailman suurin lintuihin keskittyvä tapahtuma, Maailman lintupäivät, järjestetään viikonvaihteessa. Mukana on yli 200 lintujärjestöä lähes sadasta maasta. Suomessa seurataan viikonloppuna lintujen syysmuuttoa.

-Odotettavissa on hanhia, joutsenia ja säiden suosiessa myös kotkia, arvioidaan BirdLife Suomesta. Tuhannet lintuharrastajat ovat liikkeellä eri puolilla maata kertoen havainnoistaan järjestölle, joka kokoaa niistä yhteenvedon sunnuntaina.

Lintupäivillä korostetaan sitä, että yli 1100:aa lintulajia maailmassa uhkaa sukupuutto. -Tämä on noin 11 prosenttia kaikista lintulajeista, hälyttää järjestö. Merkittävä osa Euroopan jäljellä olevista havumetsistä on Suomessa, ja siksi Suomessa on erityisvastuu vanhojen havumetsien suojelusta, katsotaan järjestön tuoreessa julkaisussa Habitats for Birds in Europe.

Eläinsuojeluviikko alkaa

Kansainvälinen eläinsuojeluviikko alkaa tänään. Kysymykseksi puettu viikon teema on tänä vuonna Onko eläimesi kotonaan. Kansainvälistä eläinten viikkoa vietetään perinteisesti lokakuun alussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme