Mainos
Mainos

Maailman parhaiden opettajien joukkoon valittu Rossi: Digitalisoinnista ei pidä innostua liikaa

Maailman parhaiden opettajien joukkoon valittu Maarit Rossi varoittaa menemästä liian pitkälle sähköisissä opetusmenetelmissä.

Opetuksen digitalisointi on osa hallituksen tavoitetta tehdä Suomesta koulutuksen kärkimaa. Maarit Rossi pitää digitalisointia hyvänä lähtökohtana, mutta hän muistuttaa myös muiden opetusmenetelmien tärkeydestä.

– Jos puhutaan opetuksesta, niin sitä (digitalisointia) tarvitaan jossain oikeassa hetkessä, mutta ei kaiken aikaa. Leikki, yhdessä tekeminen ja sosiaalisuus ovat äärettömän tärkeitä, ja ovat vielä meidän suomalaisten heikkoja puolia, Rossi sanoo MTV Uutisille.

– Emme voi mennä koneeseen kiinni ja unohtaa toisemme. Monipuoliset taidot tulevaisuuden menestyksentekijöinä ovat tärkeitä.

Rossin mielestä opettajat kaipaavat lisää koulutusta sähköisten opetusmenetelmien käyttämiseen. 

– Mielestäni opettajat eivät saa riittävästi koulutusta. Meille kuuluu vuodessa kolme veso-päivää, ja koulun pyörittämiseen kuuluu paljon muitakin asioita. Että kyllä tähän tarvittaisiin lisää koulutusta.

Peruskoulun matematiikkaa opettava Maarit Rossi on kymmenen parhaan opettajan joukossa ehdolla maailman parhaaksi opettajaksi Varkey-säätiön järjstämässä kisassa. Palkinto jaetaan maaliskuussa Dubaissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme