Mainos
Mainos

Maailman suurin putkenlaskualus Suomeen

Maailman suurin putkenlaskualus Solitaire saapuu Suomeen torstaina. Alus aloittaa Nord Stream -kaasuputken rakennustyöt Suomen reittiosuudella. Solitaire saapuu Suomen puolelle Venäjältä. Solitaire-alus rakentaa pääosan Suomen putkilinjasta tämän syksyn ja ensi kevään aikana.

- Erikoista aluksessa on se, että se ei käytä ankkureita. Näin ollen se on ympäristölle paljon turvallisempi, kertoo projektipäällikkö Gert Pellinkoft Allseas-varustamosta.

Alus rakentaa putkilinjastoa ympäri vuorokauden. Yhden vuorokauden aikana Solitaire pystyy rakentamaan 2,4 kilometriä putkea. Alus ei käy satamassa ollenkaan, vaan tarvikkeet kuljetetaan sen kyytiin pienemmillä laivoilla.

Nord Stream -kaasuputken rakennustyöt ovat edenneet yhteiskuntasuhdejohtaja Sebastian Sassin mukaan aikataulussa. Putken olisi tarkoitus olla valmis vuoden 2011 lopussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme