Mainos
Mainos

Maailman vanhinta samppanjaa huutokaupataan Ahvenanmaalla

Viime kesänä Ahvenanmaan läheltä meren pohjasta löytyneitä samppanjapulloja huutokaupataan.

Kesäkuun alussa Maarianhaminassa voi siis huutaa itselleen mahdollisesti maailman vanhinta tähän päivään säilynyttä kuohujuomaa.

Pullot omistava Ahvenanmaan maakunnan hallitus on päättänyt myydä kaksi samppanjapulloa huutokaupassa, joka järjestetään Maarianhaminassa 3. kesäkuuta.

Haaksirikkoutuneen aluksen nimeä tai sen määränpäätä ei vielä tiedetä, mutta asiantuntijoiden mukaan samppanja on peräisin 1800-luvun alkupuolelta. Kiehtovan historian lisäksi pulloilla on siis mahdollisesti myös myyntiin päätyneiden kuohujuomien ikäennätys.

Kansainvälisen huutokaupan järjestää viinialan johtava huutokauppakamari, yhdysvaltalainen Acker Merrall & Condit. Myynnissä on eniten tarjoavalle yksi Veuve Cliquot'n ja yksi Juglarin samppanjapullo.

- Viinimaailmassa tapahtuu harvoin mitään historiallista, mutta tämä huutokauppa on tärkeimpiä ja jännittävimpiä, mitä koskaan on järjestetty, toteaa huutokauppakamarin toimitusjohtaja John Kapon.

Samppanja-asiantuntija Richard Juhlin ennustaa pullojen lopullisten myyntihintojen nousevan ennätyksellisen korkeiksi.

Hylystä nostettiin kaikkiaan 145 samppanjapulloa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme