Mainos
Mainos

Maailmanennätys on rikki: Palomies Mäkipelto on lyönyt kirkkaasti leuanvedon 12 tunnin ennätyksen – ja jatkaa vielä

Palomies Joonas Mäkipelto on rikkonut leuanvedon 12 tunnin maailmanennätyksen. Mäkipelto tekee ennätystä Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä.

Mäkipelto rikkoi edellisen ennätyksen, 3750 leukaa, kun aikaa oli jäljellä vielä reilusti yli kaksi tuntia. Mäkipellon saldo oli 3779 leukaa, kun aikaa oli jäljellä vielä kaksi tuntia ja 13 minuuttia.

Guinnesin ennätysten virallinen valvoja Adam Brown vahvistaa MTV Uutisille, että uusi ennätys on syntynyt. Virallisesti se hyväksytään kuitenkin vasta, kun 12 tuntia on kulunut loppuun.  

Mäkipellon tavoitteena on huikeat 4440 leukaa, kertoo valmentaja.


Muitakin ME-titteleitä

Espoossa Niittykummun pelastusasemalla työskentelevä palomies on tehtaillut leuanvedon ennätyksiä aiemminkin. Viimeksi helmikuussa hän veti vastaotteella 5050 leukaa 24 tunnin aikana, ja saavutti maailmanennätyksen.

Suoritus oli niin rankka, että Mäkipellolle tuli usean olkavarren lihaksen lihasjänneliitoksen repeämä.

– Kaksi viikkoa on täydellistä pakkolepoa. En saa edes roikkua käsien varassa. Mutta mustelmat ovat parantuneet todella hyvin, Mäkipelto kertoi MTV.fi:lle.

Tältä näytti Mäkipellon vasen hauis helmikuussa vetäistyn 24-tunnin ME:n jälkeen.

– Erikoislääkäri Tuomo Karila sanoi, että tämän tyyppisen vamman aikaansaamiseen on vaadittu poikkeuksellisen kovaa kipukynnystä. Että olen antanut sanalle sisu uuden ulottuvuuden, Mäkipelto lisäsi helmikuussa.

Heinäkuussa Mäkipelto teki maailmanennätyksen puolen tunnin leuanvedossa, kun hän veti tuona aikana 1010 leukaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme