Mainos
Mainos

Maailmanpankin pääjohtajan kakutuksen tutkinta valmistunut

Maailmanpankin pääjohtaja James D. Wolfensohnin kasvoille heitettiin kermakakku hänen pitäessään lehdistölle tarkoitettua tiedotustilaisuutta valtioneuvoston juhlahuoneistossa 29.3.2001.

Rikospoliisin väkivaltarikosyksikkö on tutkinut tapausta törkeänä julkisrauhan rikkomisena. Wolfensohnilla ei itsellään ole asiassa vaatimuksia, mutta kyseinen rikos on virallisen syytteen alainen, jolloin syyttäjä suorittaa syyteharkinnan asianomistajan tahdosta riippumatta.

Rikoksesta epäiltyinä on kuulusteltu kolme henkilöä. Heistä kaksi on naisia ja yksi mies. Toisella naisista on ollut lehdistökortti ja miehellä on ollut kameralaukku mukanaan heidän mennessään sisään tilaisuuteen.

Teon motiivina on epäiltyjen mukaan ollut Maailmanpankin aiheuttama köyhyys ja tarkoituksena oli herättää keskustelua sen toimien oikeudenmukaisuudesta ja demokraattisuudesta.

Yksi rikoksesta epäillyistä on ennen tekoa pyrkinyt Internetin kautta selvittämään muun muassa sitä, millainen rangaistus kyseisen kaltaisesta teosta voisi seurata.

Rikoksesta epäillyt ovat myöntäneet kukin oman osuutensa tapahtumiin. Taustalla olevia henkilöitä he eivät ole halunneet paljastaa, mutta tutkinnassa on selvinnyt, että valmisteluun on osallistunut jonkinlainen ryhmä.

Esitutkintapöytäkirja lähetetään valtakunnansyyttäjän virastoon, jossa suoritetaan syyteharkinta tai määrätään jutulle kihlakunnansyyttäjä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme