Mainos
Mainos

Maailmanpolitiikan professori pitää vuotaja-Manningia sankarina

Wikileaks-vuotaja Bradley Manning voidaan Yhdysvaltain lakien mukaan tuomita rikollisena, mutta maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen Helsingin yliopistosta pitää Manningia mieluummin sankarina.

– Laajemmin ihmiskunnan ja sen tulevaisuuden näkökulmasta pidän häntä sankarina. Ihmisellä on kansalaisvelvollisuus tuoda asioita esille, jos maan hallitus syyllistyy sotarikoksiin ja muuhun toimintaan, jotka ovat räikeä loukkaus kansainvälisen yhteisön pelisääntöjä kohtaan.

Teivainen sanoo, että Yhdysvalloissa noin neljällä miljoonalla ihmisellä on pääsy salaisiksi luokiteltuihin dokumentteihin. Hän uskoo, että Manningin esimerkki voi innoittaa myös heitä vuotamaan.

– Osa voi innostua siitä, että pääsee samanlaiseen julkisuuden valokeilaan, jossa osa ihmisistä pitää sankarina.

Teivainen uskoo, ettei tänään Manningille annettavan tuomion pituus välttämättä säikäytä tietovuotoa harkitsevia.

– On muistettava, että Manning jäi kiinni osittain omaa huolimattomuuttaan, ellei oleteta että hän halusi jäädä kiinni. Moni voi ajatella, että vuoto on mahdollista tehdä niin, ettei paljastu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot