Mainos
Mainos

Maakotkien pesinnät menivät mönkään

Maakotkien pesinnät ovat onnistuneet aiempia vuosia huonommin. Pesintöjä aloitettiin kyllä kiitettävä määrä, noin 300, mutta pesinnät onnistuivat huonosti. Onnistuneita pesintöjä oli kaikkiaan 78 ja niissä oli kaikkiaan runsaat 90 rengastusikäistä poikasta.

Poikasten määrä on pienempi kuin kertaakaan viimeisen kymmenen vuoden aikana ja vain puolet parhaimpien vuosien määrästä.

Erityisen huono pesintätulos oli Pohjois- ja Itä-Lapissa. Tärkein syy huonoon pesintätulokseen oli heikko ravintotilanne.

Maakotkan tärkeimpien saaliseläinten, kanalintujen ja jänisten, vähäinen määrä aiheutti sen että naaraat eivät olleet riittävän hyväkuntoisia muniakseen tai haudonta keskeytyi jo alkuvaiheessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot