Mainos
Mainos

Maakotkien pesintä onnistunut tavallista heikommin

Maakotkien pesintä on onnistunut tänä vuonna tavanomaista heikommin.

Metsähallituksen kesällä tekemissä pesätarkastuksissa todettiin yli 300 asuttua maakotkareviiriä. Pesinnät onnistuivat keskimääräistä heikommin, ja pesätarkastuksissa löydettiin 97 onnistunutta pesintää ja 113 rengastusikäistä poikasta.

Erityisen heikko pesintätulos oli Itä- ja Pohjois-Lapissa. Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa pesinnät onnistuivat hyvin. Kylmä kevättalvi ja heikentynyt ravintotilanne ovat syynä heikkoon pesintätulokseen.

Suomessa tunnetaan noin 470 maakotkareviiriä ja pesivien parien määrä on 330-400 paria. Tunnetuista reviireistä noin 80 prosenttia on Lapissa, ja noin 90 prosenttia poronhoitoalueella.

Vuoden aikana on löydetty muutama uusi kotkareviiri. Viimeisen vuoden aikana on todettu kolme maakotkan ampumistapausta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot