Mainos
Mainos

Maakuntahallitus: Kiista suomenkielisistä paikannimistä väärinkäsitys

Ahvenanmaan maakuntahallituksen mukaan kiista Ahvenanmaan karttojen suomenkielisistä paikannimistä perustuu väärinkäsitykselle.

– Me emme halua poistaa suomenkielisiä nimiä. Sen sijaan haluamme, että myös ruotsinkieliset nimet näkyvät kartoissa, sanoo maakuntahallituksen viestintäpäällikkö Björn Häggblom.

Hänen mukaansa kansainvälisissä karttapalveluissa, esimerkiksi Google mapsissa, ahvenanmaalaiset paikannimet ovat vain suomen kielellä.

– Saimme tietää, että karttapalvelut hankkivat kaikki tietonsa Maanmittauslaitokselta. Otimme laitokseen yhteyttä ja keskustelimme siitä, voisimmeko saada myös ruotsinkieliset nimet karttoihin.

Häggblom sanoo huomanneensa, että asia on herättänyt manner-Suomessa voimakkaita reaktioita nettikeskusteluissa. Häggblom pahoittelee tätä, sillä koko kiista perustuu hänen mukaansa väärinkäsitykselle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme