Mainos
Mainos

Maakuntajärvet valittu - katso oman kuntasi nimikkojärvi

Jokaisella Suomen maakunnalla on nyt oma nimikkojärvi. Maakuntajärvikilpailun loppukilpailussa annettiin kaikkiaan noin 13 000 ääntä tekstiviesteillä ja postikorteilla.

Selvin äänestystulos oli Kymenlaaksossa, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla, joissa voittajajärvet Vuohijärvi, Lappajärvi ja Lestijärvi saivat yli 70 prosenttia maakuntansa äänistä.

Tiukinta kisaa käytiin Kainuussa ja Varsinais-Suomessa, jossa johtopaikka vaihteli äänestyksen edetessä.

– Kainuussa Lentua ja Varsinais-Suomessa Painio saivat lopulta taipua suosikeille, Oulujärvelle ja Säkylän Pyhäjärvelle, kertoo Suomen ympäristökeskuksen verkkotoimittaja Matti Lindholm.

Voittaja ei aina ole suurin järvi. Kisassa oli myös yllätyksiä.

– Suurimpana yllätyksenä pidän Kallaveden jäämistä kakkossijalle Pohjois-Savossa, ja vieläpä selvin numeroin. Ehkä Kallavettä pidettiin niin itsestään selvänä voittajaehdokkaana, ettei sen puolesta kukaan ryhtynyt laajasti kampanjoimaan. Juojärvi on joka tapauksessa hieno ja monimuotoinen järvi, joka on ehdottomasti tittelinsä arvoinen, arvioi Suomen ympäristökeskuksen hydrologi Esko Kuusisto.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katso Päivi Mäki-Petäjän analyysi (Seitsemän uutiset 12.10.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme