Mainos
Mainos

Maakuntajoukkojen hyöty puhutti Mikkelissä

Itäisen maanpuolustusalueen komentaja Ari Puheloisen mielestä tänä syksynä keskustelua herättäneet maakuntajoukot lisäisivät maamme puolustuskykyä.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallisessa paraatissa Mikkelissä puhunut Itäisen maanpuolustusalueen komentaja kenraaliluutnantti Ari Puheloinen uskoo suunniteltujen maakuntajoukkojen nostavan paikallispuolustuksen tehokkuutta.

Puheloinen muistutti, että puolustusvoimat ei ole ottamassa itselleen tehtäviä vapaaehtoisjärjestöiltä tai toisilta viranomaisilta, vaikka maakuntajoukkoja voidaan käyttää myös puolustusvoimien virka-apuun muille viranomaisille.

- Maakuntajoukoilla on tarkoitus rakentaa sodan ajan puolustuskykyä, ja on edullista, jos samalla voidaan kehittää puolustusvoimien normaaliolojen toimintoja ja vapauttaa varusmiehiä päätehtäviinsä koulutukseen, Puheloinen sanoi.

Maakuntajoukkojen perustamista esitettiin tänä syksynä eduskunnan käsittelyyn annetussa valtioneuvoston turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa. Maakuntajoukot koostuisivat kymmenistä tuhansista sitoutumishalukkaista reserviläisistä, ja toteutuessaan järjestelmä alkaisi toimia vuoden 2008 alusta.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 06.12.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot