Mainos
Mainos

Maakuntalehdet: Pakkoruotsi ei innosta kaakkoissuomalaisia

Yli puolet kaakkoissuomalaisista on sitä mieltä, että kouluruotsista pitäisi tehdä valinnainen oppiaine. Asiasta kertovat Sanoman maakuntalehdet.

Sanoma Lehtimedian Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen vastanneista 53 prosenttia tahtoo, että pakkoruotsista luovutaan.

Pakollista ruotsia kannattaa 14 prosenttia vastaajista. Kolmanneksen mielestä itäsuomalaisten oppilaiden pitäisi saada valita, opiskelevatko he pakollista venäjää vai pakollista ruotsia.

Joulukuun alussa tehtyyn tutkimukseen haastateltiin noin 2500 äänestysikäistä Kymenlaaksossa tai Etelä-Karjalassa asuvaa ihmistä.

Kyselyyn vastanneista naiset suhtautuvat pakkoruotsiin myönteisemmin kuin miehet. Naisista pakollista ruotsia kannattaa 18 prosenttia, ja miehistä 11 prosenttia.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on ehdottanut, että pakkoruotsin voisi korvata pakkovenäjällä Itä-Suomessa. Entinen pääministeri Paavo Lipponen suivaantui Kiviniemen ehdotuksesta viime viikolla, ja puolusti pakkoruotsin asemaa lehtien palstoilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot