Mainos
Mainos

Maakuntien talouskasvu epätasaista

Itä-Suomen talous on kehittynyt viime vuosikymmenen lopulla heikommin kuin maamme muiden osien talous. Tilastokeskus on selvittänyt maamme eri alueiden ja maakuntien talouskehitystä EU-kaudella 1995-1999.

Tutkimuksen mukaan Itä-Suomen alueella bruttokansantuote, investoinnit ja työllisyys kasvoivat hitaammin kuin muualla Suomessa. Investointien kasvu oli 3,0, tuotannon 2,4 ja työllisten 1,2 prosenttiyksikköä pienemmät kuin koko maassa keskimäärin. Kolmen muuttujan keskimääräinen poikkeama koko maan kehityksestä kuvaa alueen yleistä taloudellista kehitystä. Itä-Suomen kehitys on jäänyt koko maan kehityksestä runsaat 2 prosenttiyksikköä vuodessa.

Maakunnista talouskehitys on ollut heikointa Kainuussa. Siellä tuotannon ja työllisyyden sekä erityisesti investointien kehitys on jäänyt selvästi jälkeen koko maan kehityksestä.

Nopeinta kasvu on ollut puolestaan Uudenmaan alueella. Sen talouden kehitys on ollut lähes kolme prosenttiyksikköä koko maata nopeampaa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot