Mainos
Mainos

Maaliskuu tuo palkankorotuksia

Maaliskuu tuo suomalaisten palkansaajien tilipussiin lisää euroja. Palkat nousevat keskimäärin 2,2 prosenttia ja vähintään 1,7 prosenttia.

Palkansaajien tilipussi kasvaa maaliskuun alussa, kun nykyisessä tulosopimuksessa tälle vuodelle sovitut palkankorotukset tulevat voimaan.

Palkat nousevat keskimäärin 2,2 prosenttia. Palkkojen yleiskorotus on 16 senttiä tunnilta tai 26,72 euroa kuukaudessa, kuitenkin vähintään 1,7 prosenttia. Lisäksi palkkoja nostaa 0,5 prosentin liittoerä. Sen vaikutus vaihtelee sopimusalakohtaisesti.

Tulopoliittinen selvitystoimikunta ennusti loppuvuodesta, että palkansaajien ostovoima kasvaisi tänä vuonna nelisen prosenttia, kun tehtyjen työtuntien määrä nousee, inflaatio hidastuu ja ansiotulojen verotus kevenee.

Tilastokeskuksen mukaan palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli viime loka-joulukuussa noin 2300 euroa kuukaudessa. Miehet ansaitsivat keskimäärin 2600 ja naiset keskimäärin 2100 euroa kuukaudessa. Nykyinen kaksivuotinen tulosopimus umpeutuu 15. helmikuuta 2005.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot