Mainos
Mainos

Maaliskuun alku harvinaisen kylmä

Myös viime vuonna maaliskuu oli poikkeuksellisesti koko talven kylmin kuukausi. Ilmatieteen laitoksen mukaan sama ilmiö toistunee tänä vuonna ainakin Etelä-Suomessa.

Maaliskuun kaksi ensimmäistä viikkoa ovat olleet Ilmatieteen laitoksen mukaan poikkeuksellisen kylmiä lähes koko maassa. Lämpötila on ollut yli viisi astetta pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella.

- Maan etelä- ja keskiosissa maaliskuun alkupuoli on ollut toiseksi tai kolmanneksi kylmin sitten vuoden 1961, jolloin tietokanta alkaa, kertoo ylimeteorologi Anneli Nordlund.

Etelässä oli kylmempi maaliskuun alku Nordlundin mukaan ainakin vuonna 1987.

Oulun ja Kajaanin seudulla maaliskuun alku on ollut jopa mittausjakson kylmin. Lapissa pakkaset sen sijaan lauhtuivat selvästi viime viikolla.

Maaliskuun alku oli myös viime vuonna lähes yhtä kylmä kuin tänä talvena. Viime vuonna maaliskuu oli koko talven kylmin kuukausi, ja Nordlundin mukaan sama ilmiö mitä ilmeisimmin toistuu tänä vuonna ainakin Etelä-Suomessa.

Kaikkien aikojen leudoin maaliskuu koettiin vuonna 1989.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme