Mainos
Mainos

Maalitehtaan palosta ei sittenkään pohjavesivahinkoja?

Kemikaaleja on saatu kerättyä pois ympäristöstä yön aikana hyvin. Poliisi ja ympäristöviranomaiset jatkavat tilanteen selvittelyä.

Pelastuslaitos jatkaa tänään raivaustöitä Ylöjärvellä palaneen Fin Tex Maalin tehdasalueella. Päivystävän palomestarin Petri Vuorion mukaan alustavasti vaikuttaa siltä, että palaneesta maali- ja tapettitehtaasta ei olisi päässyt myrkkyjä pohjaveteen. Mahdolliset vahingot selviävät kokonaisuudessaan aikaisintaan juhannuksena.

Kemikaaleja on Vuorion mukaan saatu varsin hyvin kerättyä pois ja siirrettyä. Palopaikkaa tutkivat tänään sekä poliisi että ympäristöviranomaiset.

Palokunnat sammuttivat tehtaan palon mahdollisimman vähän vettä käyttäen, jotta kemikaalit eivät veteen liuenneina leviäisi maaperään ja pohjaveteen. Lähin pohjavedenottamo, josta otetaan ylöjärveläisille juomavettä, sijaitsee noin kilometrin päässä palopaikalta.

Tulipalo syttyi sunnuntain vastaisena yönä. Rahassa mitaten vahinkojen arvioidaan olevan useita miljoonia euroja.

Tehtaan johdon alustavien arvioiden mukaan toimintaa ei enää jatketa Ylöjärvellä, mutta osa 17 työntekijästä voinee siirtyä yhtiön toiseen tehtaaseen Kangasalle. 1970-luvun alussa perustetulla tehtaalla valmistettiin muun muassa tapetteja, maaleja, lakkoja ja liimoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot