Mainos
Mainos

Maalitehtaan palosta ei sittenkään pohjavesivahinkoja?

Kemikaaleja on saatu kerättyä pois ympäristöstä yön aikana hyvin. Poliisi ja ympäristöviranomaiset jatkavat tilanteen selvittelyä.

Pelastuslaitos jatkaa tänään raivaustöitä Ylöjärvellä palaneen Fin Tex Maalin tehdasalueella. Päivystävän palomestarin Petri Vuorion mukaan alustavasti vaikuttaa siltä, että palaneesta maali- ja tapettitehtaasta ei olisi päässyt myrkkyjä pohjaveteen. Mahdolliset vahingot selviävät kokonaisuudessaan aikaisintaan juhannuksena.

Kemikaaleja on Vuorion mukaan saatu varsin hyvin kerättyä pois ja siirrettyä. Palopaikkaa tutkivat tänään sekä poliisi että ympäristöviranomaiset.

Palokunnat sammuttivat tehtaan palon mahdollisimman vähän vettä käyttäen, jotta kemikaalit eivät veteen liuenneina leviäisi maaperään ja pohjaveteen. Lähin pohjavedenottamo, josta otetaan ylöjärveläisille juomavettä, sijaitsee noin kilometrin päässä palopaikalta.

Tulipalo syttyi sunnuntain vastaisena yönä. Rahassa mitaten vahinkojen arvioidaan olevan useita miljoonia euroja.

Tehtaan johdon alustavien arvioiden mukaan toimintaa ei enää jatketa Ylöjärvellä, mutta osa 17 työntekijästä voinee siirtyä yhtiön toiseen tehtaaseen Kangasalle. 1970-luvun alussa perustetulla tehtaalla valmistettiin muun muassa tapetteja, maaleja, lakkoja ja liimoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme