Mainos
Mainos

Maanteiden nopeusnäytöt poistuvat

Valtateiden varsilta tutut nopeusnäytöt poistuvat käytöstä vähitellen. Osa näytöistä on jo romutettu korkeiden korjauskustannusten vuoksi. Valtaosa tienkäyttäjistä pitää niitä kuitenkin tarpeellisina, vaikka esimerkiksi navigaattorien yleistyminen on tuonut uusia mahdollisuuksia nopeuden tarkkailuun.

Vanhemmissa ja ensin poistuvissa malleissa tienkäyttäjät ovat nähneet todellisen nopeuden, mutta uusimmassa mallissa tekniikkaa muutettiin turvallisuussyistä.

Vanha näyttömalli houkuttelikin liian monta kertaa ennätysmurskajaisiin. Nyt tieto jää vain virkamiehen työpöydälle, kertoo elematiikka-asiantuntija Juha Penger Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökesksesta.

- Näissä uusissa tauluissa nähdään historiassa se, että autot ovat ajaneet ihan reiluja nopeuksia näkyy tiestöllä käyvän varsinkin kesällä ja yöaikaan, sanoo Penger.

Nopeusnäyttöjä on ollut teiden varsilla parikymmentä vuotta. Kaikkiaan niitä on nyt 40 eri puolilla maata.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme