Mainos
Mainos

Maanteillä turvallisin vuosi yli puoleen vuosisataan

Turvallisuus tieliikenteessä parani viime vuonna. Kuolemia ja loukkaantumisia oli liikenteessä vähiten 50 vuoteen, ilmenee Liikenneturvan ja Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Viime vuonna tieliikenteessä kuoli noin 270 henkeä. Se on 10 vähemmän kuin toissa vuonna, joka oli paras liikenneturvallisuusvuosi 50 vuoteen.

Erityisesti autojen ulosajoissa kuoli vähemmän ihmisiä kuin aiemmin. Sen sijaan jalankulkijoita ja pyöräilijöitä kuoli hieman enemmän kuin toissa vuonna.

Onnettomuuksien väheneminen johtuu ainakin osittain talouden taantumasta, joka on vähentänyt liikennettä ja altistusta onnettomuuksille. Poliisin tehostettu valvonta on puolestaan hidastanut ajonopeuksia.

Liikenneturvan mukaan talouden elpyessä liikennemäärät kasvavat, mikä saattaa heikentää liikenneturvallisuutta.

Väestön ikääntyminen tuo omia haasteita. Jo nyt jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kuolemista puolet tapahtuu iäkkäille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot