Mainos
Mainos

Maanviljelyllä iso vastuu Saaristomeren tilasta

Fosforitilanne on huonontunut Saaristomerellä nopeasti kymmenessä vuodessa. Keskeinen tekijä on juuri jokien tuoma maatalouden kuormitus.

Maanviljelijöillä on suuri mahdollisuus estää Saaristomeren rehevöitymistä. Esimerkiksi Saaristomeren fosforipäästöistä noin kaksi kolmasosaa valuu mereen pelloilta.

Fosforitilanne on huonontunut Saaristomerellä nopeasti kymmenessä vuodessa. Keskeinen tekijä on juuri jokien tuoma maatalouden kuormitus. Teollisuus on nykyään jo puhdistanut vetensä ja sitä myöten maineensa saastuttajana Saaristomeren valuma-alueella.

Nopeilla teoilla ja päätöksillä meren tilaa voitaisiin parantaa selvästi lyhyessäkin ajassa, tutkimus- ja kehityspäällikkö Juha Kääriä Turun ammattikorkeakoulusta sanoo.

Tiedot ilmenevät Saaristomeri 2006 -teemavuoden aineistosta. Turussa pidetään tänään teemavuoden päätöstilaisuus, johon osallistuu myös tapahtuman suojelija presidentti Tarja Halonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot