Mainos
Mainos

Määräaikaiset työsuhteet selviksi

Määräaikaiselle työ- ja virkasuhteelle on aina oltava laissa säädetty peruste, korostetaan uusissa kunta-alan ohjeissa. Peruste pitää myös yksilöidä selkeästi työsopimuksessa tai viranhoitomääräyksessä.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen laatimia ohjeita esiteltiin tänään ensimmäistä kertaa Raumalla järjestetyssä kunnallisessa työmarkkinaseminaarissa.

Ohjeita koskeva yleiskirje lähetettiin kunnanhallituksille ja kuntayhtymille maanantaina. Ohjeet laatinut työryhmä selvitti määräaikaisten käyttöä kunnissa ja kuntayhtymissä viime vuoden lopussa. Kyselyyn vastanneissa 490 kunnassa työskenteli yhteensä 333070 henkilöä. Heistä 22 prosenttia oli määräaikaisia. Noin puolet määräaikaisista työntekijöistä oli sijaisia.

Määräaikaisuuden peruste ei selvinnyt 2,3 prosentissa tapauksista. Suurin osa sijaisuuksista johtui sairaus- ja vuosilomista, perhe-, opinto- ja vuorotteluvapaista sekä osa-aikaeläkkeistä ja osa-aikalisistä. Seuraavaksi yleisin syy oli avoimen viran tai toimen hoito. Nämä kattoivat kaksi kolmasosaa. Sijaisuuden peruste ei selvinnyt 14,1 prosentissa tapauksessa. Tilastokeskuksen vuoden 2001 tietoihin verrattuna vakinaisen henkilöstön määrä on lisääntynyt kolmella prosentilla. Kaksi vuotta sitten määräaikaisia oli eniten, eli 29 prosenttia, opetus- ja kulttuuritoimessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme