Mainos
Mainos

Määräaikaisia työntekijöitä voi lomauttaa vain yksittäistapauksissa

Korkein oikeus on antanut ennakkopäätöksen määräaikaisten työntekijöiden lomauttamisesta. Työnantajalla ei ole oikeutta laajentaa lomautusoikeutta samalle tasolla kuin vakituisten työntekijöiden työsopimuksissa, vaan määräaikaisten kanssa lomautuksista pitää sopia tapauksittain ja työsuhteen luonne huomioon ottaen.

KKO:n päätös koskee Hartwall Oy:n koneenhoitajia, jotka vaativat työnantajalta korvauksia vuonna 1993 annetuista lomautuspäivistä. Ne eivät perustuneet kantajien mielestä työn olennaiseen vähentymiseen. Myös työsopimukseen lisätty lomautusehto oli työntekijöiden mukaan lainvastainen.

KKO oli samaa mieltä ja katsoi, että kyse oli työnantajan lomauttamisoikeuden laajentamisesta vastoin lakia ja sen vakiintunutta tulkintaa. Se määräsi Hartwallin maksamaan koneenhoitajille vahingonkorvausta lomautusajalta saamatta jääneestä palkasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme