Mainos
Mainos

Määräaikaisuuksien ketjuttamiseen tulossa tiukennuksia

Toistuvien määräaikaisten työsopimusten käyttöön on tulossa tiukennus. Käyttö olisi kiellettyä, jos määräaikaisten sopimusten lukumäärän, yhteenlasketun kestoajan tai niiden muodostaman kokonaisuuden perusteella työvoimatarve kyseisessä työssä arvioitaisiin pysyväksi.

Työsopimuslain mukaan työsopimukset ovat joko toistaiseksi voimassa olevia tai määräaikaisia. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat ensisijaisia. Määräaikaisena sopimus voidaan solmia ainoastaan silloin, kun siihen on laissa tarkoitettu perusteltu syy.

Määräaikaiseksi solmittu sopimus on perusteltu, kun työntekijälle tarjotaan ajallisesti rajattu tehtävä eli esimerkiksi sijaisuus, kausiluonteinen tai tilapäinen työ tai tiettyä asiantuntemusta vaativa väliaikainen työ.

Hallitus antaa esityksensä työsopimuslain muuttamisesta eduskunnalle huomenna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot