Mainos
Mainos

Maarianhaminan sähkökatkos pidätteli matkustajalaivoja

Sähkökatko Ahvenanmaalla sotki Tukholman ja Turun välistä laivaliikennettä.

Silja Linen alukset Silja Festival ja Silja Europa joutuivat odottelemaan laituriin pääsyä, koska Viking Linen Viking Isabella ja Viking Amorella eivät päässeet lähtemään laituripaikoilta aikataulun mukaan. Viivästyksen aiheutti Maarianhaminaa ja koko Ahvenenmaata vaivannut sähkökatko, mikä vaikeutti sähköllä toimivien maihinnoususiltojen irroittamista.

Lauttaliikenne on nyt noin kaksi tuntia myöhässä. Silja Line arvioi tämänpäiväisten aikatauluongelmien heijastuvan vielä huomiseenkin liikenteeseen.

Muuntaja rikki

Sähkökatko alkoi iltapäivällä klo 15 aikoihin ja päättyi viisi tuntia myöhemmin. Maarianhamina saa sähkönsä Ruotsista vedenalaisella kaapelilla ja muuntamo, johon kaapeli tulee, oli rikkoontunut. Varajärjestelmän käynnistäminen ei ole onnistunut ja lähes koko Ahvenanmaa oli ilman sähköjä useita tunteja.

Lauttaliikenteen lisäksi sähkökatko häiritsi mm. ravintoloiden ja kauppojen toimintaa. Ravintoloista ei saanut lämmintä ruokaa ja kauppojen kassat ja kylmäaltaat eivät toimineet sähköttä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme