Mainos
Mainos

Maaseudulla hankitaan edelleen enemmän lapsia kuin kaupungeissa

Suomen reippaimmat lisääntyjät löytyvät Pohjanmaalta ja Kainuusta. Viime vuonna suhteellisesti vähiten vauvoja syntyi Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Viime vuonna syntyvyys oli ennakkotietojen mukaan suurinta Pohjois-Pohjanmaalla ja muut Pohjanlahden rannikon alueet seurasivat perässä. Kainuun paikka kärkiviisikossa yllätti tutkijankin.

- Oli yllättävää itsellekin, että toi Kainuu nousi noin korkealle. Luulen, että siinä on osin samat tekijät kuin Pohjanmaallakin, eli sijainti, uskonnollisten ryhmien vaikutus. Ehkä toisaalta myös maaseutumainen ympäristö on osaltaan niitä tekijöitä, jotka nostaa Kainuussa syntyvyyttä, arvioi Väestöliiton tutkija Anneli Miettinen.

Vaikka ruuhka-Suomessa syntyykin numeroiden valossa eniten lapsia, syntyvyys suhteessa väkilukuun on maan alhaisinta.

Negatiivista kärkisijaa pitää Uusimaa, Varsinais-Suomi on kannoilla ja viisikosta löytyvät myös Etelä-Savo ja Pirkanmaa. Ahvenanmaan vuosittainen vaihtelu on suurta.

Syntyvyyden erot maaseudun ja kaupunkien välillä näyttävät olevan kasvussa.

- Kaupunkien ja maaseudun välinen ero näyttäisi olevan jopa pikkaisen jyrkentymässä. Vaikka maaseudulla asuu entistä vähemmän ihmisiä, niin silti hedelmällisyys näyttäisi olevan siellä jopa hieman kohoamassa ja kaupungeissa taas laskemassa. On kuitenkin hyvin vaikea arvioida, että mistä tämä johtuu.

Suomen väkiluku kasvoi viime vuonna yli 23 000 ihmisellä.

(MTV3)

Katso Aaro Kajasteen juttu (Seitsemän uutiset 20.1.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme