Mainos
Mainos

Maaseudulle syntynyt tuhansia työpaikkoja kehittämisohjelmilla

Ohjelmien avulla on syntynyt maalle yli 12 000 työpaikkaa ja yli 4000 uutta yritystä.

Maaseudun kehittämisohjelmilla on luotu viime vuosina tuhansia uusia työpaikkoja ja yrityksiä. Etenkin naisille on pystytty tarjoamaan työpaikkoja kehittämisohjelmien avulla.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan ohjelmien puitteissa toteutettiin vuosina 2000-2005 yli 22 000 hanketta. Niiden avulla on syntynyt yli 12 000 työpaikkaa ja yli 4000 uutta yritystä.

Etelä- ja Länsi-Suomen sekä Itä- ja Pohjois-Suomen alueohjelmien hankkeissa syntyneistä työpaikoista lähes puolet on naistyöpaikkoja. Lisäksi vajaa kolmannes uusista yrityksistä on naisten perustamia.

Kehittämisohjelmien hankkeissa on käytetty EU:n rahoitusta yli 300 miljoonaa euroa ja kansallista rahoitusta yli 400 miljoonaa euroa.

Maaseudun kehitystä on tuettu Suomessa 2000-luvulla kolmen alueohjelman avulla. Etelä- ja Länsi-Suomen maaseudun kehittämisohjelma kulkee nimellä ALMA. Sen työtä jatkaa tänä vuonna kansallinen ELMA. Itä- ja Länsi-Suomen kattavat puolestaan alueelliset tavoite 1 -ohjelmat. Paikallisia kehittämistoimia on tuettu LEADER + - ja POMO+ -ohjelmilla eri puolilla maata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot