Mainos
Mainos

Maaseudun autioituminen huolestuttaa

Maaseudun autioitumiskehitykseen ei pidä alistua, vaan aluepolitiikkaan tulee saada lisää tehoa. Tätä mieltä on joukko aluepolitiikasta kiinnostuneita yhteiskunnallisia vaikuttajia. He esittävät toimenpide-ehdotuksia joilla haitalliseen kehitykseen voidaan vaikuttaa. Yhteiskunnan perusrakenteen säilyminen tulee varmistaa liikenteen, postin, kaupan -ja pankkipalvelujen suhteen.

Olisi myös harkittava verotuksen lieventämistä mm. matkakulujen ja etätyön suhteen. Laadukas koulutus tulisi säilyttää ja suunnata tukirahoitusta muuttotappioalueille.Yrittäjyyttä olisi tuettava niin sivukuluja kuin byrokratiaa vähentämällä, myös maatalouden harjoittamiseen on taattava perusedellytykset koko maassa. Kansalliseksi aluepolitiikaksi tulisi ottaa EU-ohjelmien ulkopuoliset taantuvat alueet.
(MTV3)

Vuorineuvos Tauno Matomäkikertoo näkemyksiään autioitumisesta. (1.15)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot