Mainos
Mainos

Maaseudun Tulevaisuus: Jätevesiremontti valtaosalla yhä tekemättä

Yli puolella haja-asutusalueiden kiinteistöistä on yhä tekemättä lain vaatima jätevesiremontti, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Lehden ely-keskuksille tekemän kyselyn mukaan arviolta 60 prosenttia haja-asutusalueiden kiinteistöistä ei ole uusinut jätevesijärjestelmiään. Valvontavastuu jätevesiasiassa on kunnilla.

Jätevesilain takarajaan on aikaa vajaat kaksi vuotta. Lain mukaan jätevesijärjestelmien pitää olla kunnossa maaliskuun puoliväliin 2016 mennessä.

Kaikilla ely-keskuksilla ei ollut tietoa alueensa jätevesiremonteista. Tämä johtuu muun muassa siitä, että kunnostusta vaativien kiinteistöjen määrästä ei ole tarkkaa tietoa.

Esimerkiksi Uudenmaan ely-keskus ei voinut tietojen puutteessa vastata kyselyyn. Keski-Suomen, Hämeen, Kainuun ja Kaakkois-Suomen ely-keskusten arviot uusimista vaativista kiinteistöistä vaihtelivat 60 ja 70 prosentin välillä.        

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme