Mainos
Mainos

Maaseutu säilyy elinkelpoisena

Suomalainen maaseutu säilyy jatkossakin elinkelpoisena uusien yritysideoiden avulla. Näitä on kehitellyt muun muassa kolmivuotinen Uusi Maaseutu -projekti, jonka avulla on luotu Uudenmaan maatalouden piiriin kymmeniä uusia työpaikkoja. Avainsana maaseudun uuteen tulemiseen on erikoistuminen.

Leipä ei ole koskaan irronut kevyesti Suomen karusta maaperästä. Viljanviljelyn kannattavuuden heikentymisen myötä yhä useampi suomalaisisäntä ja -emäntä on ruvennut kaipaamaan uusia ideoita.

Yksi ideoista on pellavan jatkojalostus, josta kiinnostui joukko tuusulalaisia maanviljelijöitä. Viljelijöiden muodostama osuuskunta saa nykyään osan leivästä pellavaöljyn puristamisesta.

Apua ja tukea osuuskunta sai Uusi maaseutu -projektista, niin itse pellavaöljyn puristamiseen kuin etenkin markkinointiin, joka on maanviljelijälle vieras laji.

Puheet suomalaisen maaseudun kuolemasta lienevät siis ennenaikaisia. Tuloksia saadaan, vaikka vain tipottain aluksi.
(MTV3/Riitta Siirtomaa)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme