Mainos
Mainos

Maaseutuviraston hajasijoituksesta kantelu oikeuskanslerille

Maaseutuviraston uudesta sijaintipaikasta on tehty kantelu oikeuskanslerille. Maaseutuvirasto aiotaan sijoittaa Seinäjoelle.

Maaseutuviraston hajasijoittamispäätös on poikinut kantelun oikeuskanslerille. Maa- ja metsätalousministeriön tukiyksikössä työskentelevä ylitarkastaja Matti Vilander toteaa kantelussaan, ettei henkilöstöä kuultu yhteistoimintalain edellyttämällä tavalla alueellistamispäätöstä tehtäessä.

Vilander kertoi tänään, että kantelua tukee yli 40 tukiyksikön työntekijää. Hän sanoi STT:lle allekirjoittaneensa kantelun yksityishenkilönä, vaikka hän on ministeriön koko henkilöstöä edustava varaluottamusmies.

Alueellistamisen koordinaatioryhmä hyväksyi viime viikolla maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan (kesk.) esityksen maaseutuviraston sijoittamisesta Seinäjoelle. Korkeaoja esitti Seinäjokea, vaikka se ei päässyt asiaa pohtineen selvitysmiehen suosituksessa kärkeen.

Kantelun mukaan henkilöstölle ei annettu mahdollisuutta kommentoida selvitysmies Hannu Pelttarin esitystä ennen Korkeaojan päätöksentekoa.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi maaseutuvirastopäätöksestä tehdystä kantelusta tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme