Mainos
Mainos

Maastoetsintöjä jatkettiin – poliisi pyytää yhä tietoja kadonneesta Karoliinasta

Poliisi on jatkanut tänään maastoetsintöjä Tampereella kadonneen 15-vuotiaan Karoliina Kestin löytämiseksi. Maastoetsinnät ovat edelleen kohdistettu skootterin löytymispaikan läheisyyteen.

Etsinnöissä on ollut myös kymmeniä vapaaehtoispalvelun ihmisiä.

Tampereen poliisi on saanut paljon vihjeitä ja mahdollisia havaintotietoja kadonneen Karoliinan tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan tytöstä ei ole vieläkään varmaa havaintoa sen jälkeen, kun hän lähti Villilänkadulta 31. heinäkuuta kello 2.30 aikaan skootterillaan. Hänen skootterinsa löytyi hylättynä myöhemmin samana aamuna kello 7 aikoihin Likolammenkatu 6:ssa sijaitsevan taloyhtiön piha-alueelta.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja Karoliinasta ja hänen liikkeistään. Myös Karoliinan käytössä olevaa puhelinta, valkomustaa Nokia 3120 classic -mallia, ei ole löytynyt.

Havaintoja toivotaan etenkin kahdesta tummatakkisesta mieshenkilöstä, jotka silminnäkijän mukaan ovat olleet Karoliinan katoamisyönä kello 2.30 aikaan Nokiantiellä Mustalammin kohdalla tien varressa. Myös Nokiantiellä Pukkisaarenkadun vaiheilla kello 2.40 aikaan kulkeneesta skootterista ja samaan suuntaan menneistä ajoneuvoista sekä Nokian moottoritien varteen Tesoman valtatien ja Porin tien välille pysähtyneestä porrasperäisestä autosta pyydetään tietoja.

Poliisi toivoo tietoja ja havaintoja muistakin henkilöistä ja ajoneuvoista, jotka ovat liikkuneet katoamisyönä katoamispaikan läheisyydessä. Havainnot voi ilmoittaa poliisin numeroon 050-3998024 tai 07187 45802 tai sähköpostiin pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi.

Poliisi arvioi päivittäin rikostutkinnan tarvetta

Julkisuudessa on spekuloitu paljon sitä, miksi poliisi ei ole aloittanut rikostutkintaa kateissa olevan Karoliina Kestin tutkinnassa.

Tampereen poliisin tiedotteen mukaan kadonneen henkilön löytämiseksi tehtävässä tutkinnassa laki mahdollistaa viranomaisille laajat toimivaltuudet tehdä tutkintaa, selvityksiä ja toimenpiteitä, vaikka kyse ei ole rikostutkinnasta.

Poliisin mukaan Karoliina Kestin tapauksessa on kaikki hänen löytämisekseen ajateltavissa olevat toimenpiteet voitu suorittaa ilman, että tutkinta on vaihdettu muodollisesti rikostutkinnaksi. Lisäksi tutkinnassa on alusta saakka turvattu sellaiset tiedot, joita voidaan tarvita mahdollisessa myöhemmässä rikostutkinnassa.

Viranomaiset arvioivat tutkinnan edetessä päivittäin sitä, onko tarvetta ja perusteita muuttaa selvitystyö rikostutkinnaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme