Mainos
Mainos

Maastopaloja leimahteli aurinkoisessa säässä

Palomiehet ovat joutuneet sammuttamaan lukuisia maastopaloja ympäri maata. Palot jäivät enimmäkseen pieniksi ja vahingot vähäisiksi. Suurin osa paloista levisi roskien poltosta, mutta myös salama ja hätäraketti aiheuttivat tulipaloja.

Uhkaavin palo syttyi Vilppulassa Pirkanmaalla. Kaksi kesämökkiä oli tuhoutua, kun niiden välissä olevassa maastossa syttyi tulipalo. Pelastuslaitos sai kuitenkin rajattua tulen niin, että mökit säästyivät.

Muuntajaan lyönyt salama sytytti maastopalon Somerolla Pohjois-Pohjanmaalla illan suussa. Maastoa ehti palaa noin hehtaarin verran.

Viime yönä sattui myös vähän poikkeuksellisempi palo, kun hätäraketti sytytti kulon Uudessakaupungissa. Merivartioston mukaan raketti oli ammuttu ilkivaltaisesti, ja se myös ehti aiheuttaa melko mittavan etsintäoperaation.

Jyväskylän Köhniöllä paloi noin hehtaari metsän aluskasvillisuutta. Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla taas paloi pari hehtaaria taimikkoa. Tuli pääsi irti, kun omakotitalon pihalla poltettiin sanomalehtiä. Savossa Heinävedellä paloi puolisentoista hehtaaria rantamännikköä, ja Pielavedellä kulottajilta karannut tuli turmeli maastoa pari hehtaaria.

Mikkelissä ihmeteltiin tovi paksua savua, jota työntyi ilmoille Metsä-Sairilan kaatopaikalta. Palokunnan mukaan jätteet kytivät pienellä alueella ja savu johtui pääosin palavista muoveista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme