Mainos
Mainos

Maastopaloja on ollut tänä vuonna enemmän kuin koko edellisvuoden aikana – ihmisten huolimattomuus altistaa merkittävästi palojen syttymiselle

Maastopaloja on tähän mennessä ollut jo enemmän kuin koko viime vuonna. Tänä vuonna on roihunnut lähes 2 500 maastopaloa, kun koko viime vuonna määrä jäi alle 2 200:n, käy ilmi sisäministeriön pelastusyksikön tilastoista.

Video: Maastopalo Pyhärannassa Varsinais-Suomessa 

Pelastusylitarkastaja Rami Ruuskan mukaan tilanne ei ole vielä poikkeuksellinen. Kasvanut määrä johtuu kuivasta ja lämpimästä säästä, mutta myös siitä, että ihmiset retkeilevät enemmän hyvällä säällä, Ruuska kiteyttää. Hän näkee ihmisten huolimattomuuden merkittävänä tekijänä maastopaloille.

Suomessa maastopalot ovat keskimäärin puolen hehtaarin eli noin reilun omakotitalotontin kokoisia, ja ne pystytään sammuttamaan nopeasti, pelastusylitarkastaja Ruuska kertoo STT:lle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme