Mainos
Mainos

Maastopalokausi alkanut - liekit nielivät piharakennukset Urjalassa

Aurinkoinen ja kuiva sää on käynnistänyt jokavuotisen maastopalokauden. Roskien polttaminen ja varomaton tulenkäsittely voivat sytyttää nyt herkästi paloja.

Tänään maastopaloja on ollut runsaasti maan eteläosissa ja lännessä. Salossa roskienpoltosta levinnyt maastopalo poltti aamupäivällä nelisen aaria maata. Tuli vahingoitti myös piharakennusta.

Loimaalla risujen poltosta syttynyt maastopalo poltti iltapäivällä noin kaksi hehtaaria kesantopeltoa ja parisen aaria metsänpohjaa. Pelastuslaitoksen mukaan palo uhkasi lähellä olevia rakennuksia, mutta ei levinnyt niihin.

Urjalassa hitsaustöistä tullut kipinä sytytti iltapäivällä omakotitalon pihapiirin palamaan. Pelastuslaitoksen mukaan palo levisi myös kapeana rintamana noin 200 metrin päähän pihasta. Talo saatiin suojattua mutta neljä piharakennusta menetettiin liekeille. Kova tuuli vaikeutti sammutusta.

Roskienpoltto karkasi iltapäivällä käsistä myös muun muassa Pieksämäellä, mutta tuli ei levinnyt rakennuksiin.

Ruohikkopalovaroitus on voimassa Ahvenanmaalta Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosiin ulottuvalla alueella. Kainuu ja siitä pohjoisemmat alueet, Pohjois-Pohjanmaata lukuun ottamatta, eivät ole varoituksen piirissä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme