Mainos
Mainos

Maastopalot ovat työllistäneet palokuntia

Lukuisat maastopalot ovat työllistäneet tänään palokuntia eri puolilla maata.

Varsinais-Suomen hätäkeskus on vastaanottanut päivän aikana liki parikymmentä hälytystä maastopaloista. Paloja käytiin sammuttamassa muun muassa Perniössä, Rymättylässä ja Naantalissa. Palot olivat pieniä, ja ne saatiin nopeasti sammumaan.

Osa paloista oli lähtenyt leviämään makkaranpaistajien nuotioista. Hätäkeskuksesta muistutetaan, että tulen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä maasto on rutikuivaa.

Pirkanmaalla maastopaloja on puolestaan sammutettu muun muassa Vammalassa, Orivedellä ja Kangasalla. Etelä-Suomessa maastopaloja oli tänään muun muassa Espoossa, Tammisaaressa ja Inkoossa, Pohjois-Suomessa Kemijärvellä.

Kärsämäellä Pohjois-Pohjanmaalla paloi tänään noin hehtaarin alue metsää. Kärsämäen VPK:n mukaan alueella aiemmin poltetut roskat olivat ilmeisesti jääneet kytemään, ja tuli syttyi kuivassa maastossa.

Etelä-Savossa tuli pääsi puolestaan karkaamaan sekä Hirvensalmella että Mäntyharjulla. Etelä-Savon pelastuslaitoksen yksiköt saivat maastopalot rajattua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme