Mainos
Mainos

Maatalouden 141-tuki taas vastatuulessa

EU:n maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel sanoo MTV:n uutisille, että Etelä-Suomen maatalouden 141-tuki on väliaikainen ja sitä täytyy rukata.

Etelä-Suomen maataloudelle tarkoitettu ns. 141-tuki on väliaikainen ja sitä täytyy rukata, vastasi EU:n maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel MTV:lle. Hän esitteli Brysselissä EU:n maatalouspolitiikan välitarkastuksen.

Komissaarin mielestä Suomen maatalouden on pärjättävä samalla tavoin kuin Ruotsinkin.

- Uskokaa minua, että olen hyvin tietoinen suomalaisten huolista. 141-erikoistuki Etelä-Suomelle oli tosiasiassa väliaikainen järjestelmä, jonka tarkoitus oli saada suomalaiset maanviljelijät, jotka viljelevät vaikeissa olosuhteissa, sopeutumaan EU:n maatalouspolitiikkaan, Fischer Boel sanoi.

Suomi on ollut nyt EU:n jäsen 13 vuotta. Fischer Boel on sitä mieltä, että nyt on tullut aika rukata järjestelmää.

- En halua aiheutta tarpeettomia vaikeuksia kenellekään, mutta teidän täytyy katsoa naapurianne Ruotsia, siellä on samalla korkeudella alueita, jotka eivät saa mitään erikoistukea. Meidän täytyy löytää tasapaino sen kanssa.

Fischer Boel onkin varma, että Suomen hallitus tulee Brysseliin uuden ehdotuksen kanssa.

Hänen mukaansa vaikeiden olosuhteiden alueille voitaisiin miettiä erityistoimia, jotka pehmentäisivät kiintiöistä luopumista. Tarkempia esityksiä ei kuitenkaan vielä ole.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot