Mainos
Mainos

Maatalouden investoinnit kasvaneet rajusti

Maatalouden investoinnit ovatkasvaneet räjähdysmäisesti viime vuodesta. EU:n ja kansallisen rahaston investointitukea haetaan nyt niin innokkaasti, että alunperin siihen varatut rahat uhkaavat loppua jopa kesken.

EU:n tukimarkat kelpaavat nyt jopa Pohjanmaalla. Lakeuksille nousee tänä keväänä ennätysmäärä navettarakennuksia ja sikaloita. Kun vielä vuosi sitten puhuttiin muutamasta kymmenestä työmaasta, nyt jo sadoista. Tiloja sanerataan eurokuntoon kovalla vauhdilla.

Tukea viljelijä saa kokonaiskustannuksista keskimäärin 30 prosenttia ja tyytyväisyys paistaa nyt entisistä EU:n vastustajista.

Korotetun investointituen alueella Etelä -Suomessa investoinnit ovat jopa nelinkertaistuneet viime vuodesta. Alunperin tukeen varatut rahat uhkaavat väliaikaisesti loppua, sillä tukihakemuksia on tullut jo yli 8 000.

Kaikkiaan maataloudessa arvioidaan investoitavan tänä vuonna reilusti yli 2 miljardin markan edestä. Määrä,jolla on maaseudulle suuri työllistävä vaikutus.
(MTV3/Tiina Hiekkaranta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme