Mainos
Mainos

Maatalouden tukipaketti voimaan korjauksitta

Maatalouden tukipaketti tulee ensi vuonna voimaan valtion ja tuottajien edustajien sopimassa muodossa. Valtioneuvosto vahvisti tällä viikolla tukipaketin, jonka mukaan valtion varoista maksetaan eri tuotannonaloille tukea 3,7 miljardia markkaa.

Tukea ei makseta täysimääräisinä EU:n komission sallimissa rajoissa. Komission sallima tukitaso olisi ollut liki 560 miljoonaa markkaa nyt myönnettyä suurempi. Tukileikkauksia vastustanut MTK:n valtuuskunta hylkäsi äänestyksen jälkeen MTK:n johdon neuvotteleman sopimuksen ja vaati tukien leikkausten peruuttamista. Neuvottelutulosta vastustivat erityisesti pohjoisen tukialueen maidontuottajat. Maa- ja metsätalousministeriö ei suostunut leikkausten peruuttamiseen, mutta maidontuottajille luvattiin toisessa yhteydessä hyvitystä.

MTK:n johto ja MTK:n valtuuskunta vaativat korjausta tukileikkauksiin jo ensi vuoden ensimmäisessä lisäbudjetissa. MTK:lla on toivomuksia myös vuoden 1999 budjettiin, jonka raameista päätetään ensi vuoden helmikuussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme