Mainos
Mainos

Maatalouskomissaari Fischler vierailee Suomessa

EU:n maatalouskomissaari Franz Fischler vierailee ensi viikon lopulla Suomessa.

Vierailun virallinen tarkoitus on osallistua Seinäjoella toimivan Etelä-Pohjanmaan maaseutukeskus ProAgrian 140-vuotisjuhlaan. Mutta juhlaa suuremman huomion saavat todennäköisesti neuvottelut Etelä-Suomen kansallisesta maataloustuesta.

Fischler tapaa lauantaina 11. lokakuuta maatalousministeri Juha Korkeaojan (kesk.), jonka kanssa hän viimeksi maanantaina yritti sopia tukiratkaisusta. Valmista ei tullut. Neuvotteluja jatketaan viikonlopun jälkeen vielä maanantaina maatalousministerikokouksen yhteydessä.

Ratkaisuilla alkaa olla kiire, sillä Suomen oikeus maksaa tukia päättyy vuodenvaihteessa. Komission ja Suomen kannat ovat tähän asti olleet kaukana toisistaan, kun komissio on vaatinut tukiin merkittäviä leikkauksia.

Suomi taas haluaisi pitää tukitason vakaana ja jopa nostaa tukia. Komission mielestä 141-tuki on siirtymäkauden tuki, josta pitäisi jo päästä eroon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme