Mainos
Mainos

Maatalouskomissaari Fischler vierailee viikonloppuna Seinäjoella

Euroopan unionin maatalouskomissaari Franz Fischler vierailee tulevana viikonloppuna Seinäjoella. Maatalouskomissaari saapuu Pohjanmaalle juhlistamaan ProAgria Etelä-Pohjanmaan maaseutukeskuksen 140-vuotisjuhlaa 11.10 lauantaina.

Maatalouskomissaari Franz Fischler pitää juhlapuheen maaseutukeskuksen 140-vuotisjuhlassa Seinäjoella. Lisäksi hän jakaa maaseutunuorten taitoja mittaavien Lakeuden Junnupari ja Lakeuden HaiTekki -kilpailujen palkinnot.

Fischlerin vierailu jatkuu sunnuntaina, kun komissaari tapaa pohjalaisia maataloustuottajia ja keskustelee ajankohtaisista EU-kysymyksistä maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan (kesk.) kanssa.

Maatalouskomissaarin juhlaansa kutsunut Etelä-Pohjanmaan Maaseutukeskus on erittäin tyytyväinen siitä, että maa- ja metsätalousministeri voi viikonlopun aikana keskustella Fischlerin kanssa muun muassa Etelä-Suomen kansallisesta maataloustuesta. Juhlajärjestäjät toivovatkin, että Seinäjoen tapaaminen olisi osaltaan auttamassa Suomen maatalouden tulevaisuuden kannalta tärkeitä neuvotteluja. Asiaan liittyviä virallisia neuvotteluja on sovittu jatkettaviksi maanantaina 13.10. Luxemburgissa.

Etelä-Pohjanmaa on Euroopan unionin pohjoisin maakunta, jossa maa- ja elintarviketalous on tärkein tuotannollisen toiminnan ala. Pohjalaisten mielestä maakunnassa alkutuotanto on elinkeinoelämän kivijalka ja elinkeinon kehittäminen edellyttää kunnollista, pitkäjänteistä säädöspohjaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme