Mainos
Mainos

Maatalousministeri puolustaa sopua pohjoisesta tuesta

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ei niele europarlamentaarikko Kyösti Virrankosken (kesk.) arvostelua 142-tukiratkaisusta.

Virrankoski on pitänyt Anttilan ja maatalouskomissaari Mariann Fischer Boelin pohjoisen tuen maksuehdoista hyväksymää sopua pahana takaiskuna Suomelle ja tuottajille. Anttilan mukaan Virrankoski ei ole vieläkään tiedostanut artiklan 142 luonnetta, koska artikla ei salli lisätä tuotantoa jäsenyyttä edeltäneestä tasosta. Suomi on silti lisännyt sian ja kananmunan tuotantoa yli 30 prosentilla.

- Tästä syystä Suomi joutuu nyt irrottamaan tuen ja tuotannon toisistaan sika- ja siipikarjasektorilla, koska olemme toimineet artiklan sääntöjen vastaisesti, Anttila selvitti tiedotteella sunnuntaina.

Anttila huomauttaa, että MTK:n siipikarjaväki on jopa viikko sitten Loimaalla vaatinut häneltä tukien irrottamista tuotannosta. Ratkaisu ei myöskään vaadi tukien alentamista. Nykytasoa on varaa lisätä lähes 60 miljoonalla eurolla.

Ministeri muistuttaa myös, että Suomi saa ainoana EU-maana maksaa tuotantoon sidottua maidon tukea jatkossakin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme